BEGELEIDING BIJ HOOGGEVOELIGHEID

onhandelbaar gedrag

 

Hooggevoelige personen (HSP) zijn gevoeliger via hun zintuigen. 

Dit wil zeggen dat je heel intuïtief bent en daardoor snel gevoelens

van andere aanvoelt, maar ook geuren, smaken en geluiden intenser waarneemt.

Ze kunnen ook last hebben van teveel prikkels bij veel drukte, fel licht en harde geluiden. Op zich is hooggevoeligheid een immense 

kracht maar velen onder ons weten niet zo goed hoe ermee om te gaan, waardoor het eerder als een last aanvoelt. Dit alles kan je het gevoel geven anders te zijn dan anderen, dat je niet goed genoeg bent of alles verkeerd doet waardoor je onterecht denkt dat er iets mis is met jou.

In deze overprikkelende tijd neemt hooggevoeligheid ook sterk toe en dat laten vooral steeds meer en meer kinderen ons zien.

Alleen als deze kwaliteiten niet goed worden gezien en begeleid (wat gebeurd uit onwetendheid), kunnen kinderen het moeilijk krijgen en voelen ze zich niet begrepen.

Soms gaat het zover dat er gedragsproblemen en /of gezondheidsklachten ontstaan. Ook als volwassene ben je dan nog zeer kwetsbaar en/of stel je je juist heel hard op uit zelfbescherming.

Wetenschappelijk is al aangetoond dat één op de vijf mensen hooggevoelig is maar dat de meesten onder ons zich daar niet bewust van zijn.

Als je na dit te lezen het gevoel krijgt dat je ook hooggevoelig bent, weet dan dat je hiermee perfect gelukkig kan zijn.

 

Hier nog enkele eigenschappen van hooggevoeligheid:

 -merken veel details op

 -voelen stemmingen van anderen aan

 -hebben een rijke innerlijke beleving                                   

 -dromen, fantaseren en overwegen veel

 -zijn zorgzaam en bewust

 -doen dingen graag in hun eigen tempo

 -worden door schoonheid diep beroerd

 -houden van stilte en rust

 

Bij het begeleiden van hoogsensitiviteit tracht ik ernaar om het negatieve gevoel dat je hierdoor dikwijls ervaart om te zetten zodat je het positieve aspect van gevoelig zijn kan gaan ervaren.

Graag wil ik samen met jou deze weg gaan en je laten ontdekken dat het een mooi cadeau is om met hooggevoeligheid je leven te leiden.

De begeleiding gebeurd volgens individuele coaching.

 

HOOGGEVOELIGHEID MAAKT HET LEVEN MOOI.