FAMILIEOPSTELLINGEN.

 

familieopstelling, systeemopstelling

Familieopstellingen is een wetenschappelijk onderbouwde therapeutische manier die mensen helpt de kwaliteit van hun eigen leven te verbeteren. Familieopstellingen en/of systeemcoaching  is een manier die ik gebruik om inzicht te krijgen in het waarom bepaalde situaties, problemen die in je leven voorkomen  zich blijven herhalen.

Het is een middel om bepaalde patronen, thema's, trauma's, levensvragen zichtbaar te maken. Dit kunnen persoonlijke problemen, relatieproblemen, problemen met ouders, broers of zussen, ouder-kind problemen zijn.....

 

Veel van deze patronen vinden hun wortels in het familiesysteem.

Je bent dan onbewust loyaal aan het grote geheel dat zich afspeelt binnen een familie waardoor je hun pijnen opnieuw creëert in je eigen leven. 

Deze kunnen wel op een andere manier tot uiting komen maar de reden waarom blijft dezelfde.

Bij een opstelling wordt er duidelijk welk patroon tot stand gehouden wordt en kan je in alle liefde en vrijheid kiezen om deze los te laten.

Bij systemische begeleiding bied ik twee mogelijkheden aan.

Het kan via coaching waar je door middel van gesprek gaat kijken waar jou loyaliteiten liggen. Daarna volgt het gevoelsmatig en visualiserend ervaren zodat je deze kan uitspreken en terug geven.

Is het voor jou moeilijk om het zo te voelen kan er een individuele opstelling gedaan worden. Hierbij maak ik gebruik van grondankers die de personen, thema's..... representeren. Vervolgens ga je zelf op de verschillende grondankers plaatsnemen waardoor je via lichaamswaarnemingen en interventies de nodige informatie en inzichten verkrijgt.

Bij alle verborgen stukken waar jij loyaal aan bent en waar jij gevoelsmatig contact mee maakt tijdens de opstelling kan je zelf de keuze maken om op een bewuste en liefdevolle manier deze verstrikkingen los te laten en ze niet meer te leven.

Soms zal je onmiddellijk ervaren dat je de verstrikkingen hebt losgelaten, andere keren zal je je achteraf realiseren dat er een last van je schouders is gevallen.

Na een opstelling is het aangeraden om enkele uren de tijd te nemen voor jezelf. De effecten van een opstelling kunnen enkele dagen voelbaar zijn en het resultaat ontplooit zich nog verder in de toekomst.

 

Wat je nog moet weten bij een opstelling:

Een opstelling kan één tot twee uur in beslag nemen, dus vraag ik steeds om twee uur te voorzien.

Er is ook enige voorbereiding vereist daar we de feiten uit je familie nodig hebben.

Om je daarbij te begeleiden heb ik een vragenlijst opgesteld die je dan ook zo volledig mogelijk meebrengt naar de afspraak.

Voor de praktische kant klik hier.

 

 


LIEFDE IS .....