HET SPEL VAN DUALITEIT.

Vandaag wil ik wat meer vertellen over het spel van dualiteit.

Zonder het zelf te beseffen doen we hier dagelijks aan mee.

Eenvoudig wil dit zeggen dat we anderen zonder het te weten laten zien of voelen hoe deze persoon functioneert, waar de gekwetsheden liggen, wat de verlangens zijn,....

Zolang de omgang met elkaar ons vreugde, liefde en openheid brengt dan geeft ons dit de nodige vervulling, maar wat doen we in het andere geval, als niet alles verloopt zoals we zouden willen.

Velen onder ons zullen bij een situatie die niet zo fijn voelt de andere of het gebeuren de schuld geven en net hier is het belangrijk dat je het spel van dualiteit begrijpt. In wezen fungeert de ander als een spiegel. Het laat je kennismaken met je mooie kanten maar ook je minder mooie kanten worden zichtbaar.

Ook ikzelf ben een groot deel van mijn leven hier niet bewust van geweest, tot iemand op een dag zo eerlijk was om me te vertellen dat ook ikzelf een aandeel had in heel het gegeven.

Voor mij kwam dit wel even binnen en ik besefte dat ik het zo nog nooit had bekeken.

Daar was dan even iets op gang gebracht. Plots besefte ik dat het nooit alleen aan de andere of de situatie ligt maar dat je vooral moet voelen wat dit met jezelf doet, ook al voel je je nog zo'n groot slachtoffer.

Waarom voelen we ons het slachtoffer is hierbij een belangrijke vraag wat veel inzicht kan geven.

Tijdens mijn reis naar het diepere in mezelf ben ik dit dan ook gaan toepassen. Als ik in een conflict terecht kwam ging ik niet meer onmiddellijk in de aanval, wat tot dan toe mijn bescherming was om mijn gekwetstheid niet te moeten tonen, maar keerde ik me even in mezelf om te kijken en te voelen wat dit nu echt bij me teweeg bracht.

Nu ik wist wat dit voor mij betekende kon ik dan ook niet anders dan hier heel eerlijk over te zijn.

Eerlijk zijn tegenover mezelf was niet zo moeilijk maar dit ook uitspreken tegenover mijn man of andere dat was even iets anders.

Ik heb dan ook al mijn moed bij elkaar moeten sprokkelen om in eerste instantie tegen mijn man volledig eerlijk uit te spreken wat ik voelde, maar dit was het begin van een relatie die verloopt in alle open- en eerlijkheid.

Ook al was het in het begin best lastig om te doen, het heeft ervoor gezorgd dat ik me van heel veel dingen bewust ben geworden waardoor ik deze dan heb kunnen transformeren. Ik kon pijn, verdriet, angst... loslaten en kreeg er vreugde, liefde en openheid voor in de plaats. 

Voor mij is dit een echt GODSGESCHENK.

Door op deze manier met situaties om te gaan begrijp ik ook heel goed waarom andere soms zo kwetsend kunnen zijn en kan ik wat van hen is ook bij hen laten ipv dit persoonlijk te nemen.

Door eerlijk te zijn met jezelf kan je andere hier ook toe aanzetten om dit te doen en zo kunnen er diepe gesprekken plaatsvinden die je veel voldoening en bewustzijn brengen. Ook mijn man heeft hierdoor de uitnodiging gekregen om naar zichzelf te kijken en tot zelfbewustzijn over te gaan.

Het heeft ervoor gezorgd dat we een liefdevolle, krachtige relatie hebben waarbij niets uit de weg gegaan wordt.

Dat is dan ook de reden waarom ik dit met jullie wil delen.

Wees niet bang om eerlijk te zijn met jezelf, het geeft je zoveel meer.

Je zal je gevoeligheid kunnen leven zonder jezelf te verliezen en zorgt ervoor dat pijn, verdriet, zwaarte.... veranderd in vreugde, liefde lichtheid en zoveel meer.

Het laat je relatie met andere openbloeien of je kan ze in alle liefde loslaten.

Wil je zelf ook kennismaken met wat deze zuiverheid je te bieden heeft maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen dan begeleid ik je hier graag bij in mijn praktijk Kristalhelder.

 

Met heel mijn hart.

ANJA.


«