BEGELEIDING VAN KINDEREN EN JONGEREN:

kinder- en jongerencoach

Ik begeleid kinderen en jongeren die problemen hebben met: laag zelfbeeld, pesten, faalangst, hooggevoeligheid,pestgedrag, niet durven communiceren, ....

Wat ik vooral belangrijk vind bij deze coaching zijn de ouders.

Ook al is het iets dat zichtbaar is bij je kind, het brengt ook dikwijls twijfels en angsten teweeg bij de ouders.

Het is zeer belangrijk dat niet alleen het kind maar ook de ouders betrokken worden. Je kind kan dit niet zonder de openheid en het vertrouwen van jullie kant. Soms is er een aanpassing nodig van beide kanten. Eerlijkheid tegenover elkaar is hier zeer belangrijk.

Voor de praktische kant hebben we eerst een kennismakingsgesprek met de ouders en het kind of jongere en wordt er besproken wat de nodige aandacht dient te krijgen. Ook is het de uitgesproken kans om elkaar wat te leren kennen en te kijken of je kind zich op zijn of haar gemak voelt, wat toch wel een belangrijk gegeven is.

De coaching zelf gebeurt met het kind of de jongere alleen en gaat via gesprek.

Is het moeilijk voor je kind om te communiceren dan werk ik door middel van tekeningen wat voor een kind veel vrijer aanvoelt.

Voor en na de sessie zal er een kort gesprek met de ouder(s) plaatsvinden over het verloop.

De duur van deze coaching is 60 minuten.

Ook bied ik de mogelijkheid aan kinderen en jongeren voor een lichaamsbehandeling met Access Bars.

Meer info vind je hierover op de Access Bars pagina.

Het gebeurt al wel eens dat de ouders of één van de ouders zelf met vragen of eigen stukken geconfronteerd worden tijdens de begeleiding van hun kind. Dat is ook niet zo abnormaal want het gaat tenslotte over je kind en dat maakt het niet altijd gemakkelijk. Als dit zo is wil ik het heel graag horen en kan er tevens een individuele begeleiding opgestart worden als je dat wenst.

 

                                                              SPIEGELTJE, SPIEGELTJE....